活动通知中心

北京大学三菱东京日联银行系列讲座全球变暖及清洁能源发展机制

活动摘要

时间

星期三, 10月 25, 2006, 06:30pm - 08:00pm

地点

北京大学图书馆北配楼报告厅

北京大学三菱东京日联银行系列讲座
全球变暖及清洁能源发展机制
Global Warming and Clean Development Mechanism

主讲人: 西田 诚一郎 先生
三菱日联证券股份有限公司
清洁能源金融委员会 副委员长
时 间: 2006年10月25日(周三) 18:30-20:00
地 点: 北京大学图书馆北配楼报告厅
语 言: 英语(中文演讲提纲)

讲座大纲:1、全球变暖与温室气体排放的现状
2、经济发展与温室气体
3、多种多样的减排措施
4、京都议定书与后京都议定书
5、清洁能源发展机制与减排信用
6、案例分析
7、减排信用的需求与供给
8、日本政府和民间的减排措施及三菱日联金融集团的贡献

主讲人介绍:
NISHIDA is an expert in project financing / advisory services, and has 29 years of experience in various areas of institutional and investment banking. Immediately after graduating from Keio University in 1978, joined the Bank of Tokyo (currently Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ). Areas of expertise in project financing, advisory services, loan syndication, bond / derivatives marketing, trading and CDM consulting. He has been stationed in Tokyo, Osaka, Guangzhou, New York, Washington, D.C. and Hong Kong.